9de week! - Reisverslag uit Manilla, Filipijnen van Martijn Meijer - WaarBenJij.nu 9de week! - Reisverslag uit Manilla, Filipijnen van Martijn Meijer - WaarBenJij.nu

9de week!

Blijf op de hoogte en volg Martijn

14 Juli 2014 | Filipijnen, Manilla

16/6

Vandaag heerlijk uitgeslapen. Was allang blij dat het meeviel met de spierpijn. Eigenlijk niks uitgevoerd vandaag. In de avond heb ik mijn rugzak nog even ingepakt, omdat ik de volgende dag met Moniek naar Manilla zou gaan.

17/6

We waren redelijk op tijd vertrokken richting het vliegveld, alleen door de drukte kwamen we nog bijna te laat. Toen we met de taxi arriveerde hadden we nog een kwartier. Gelukkig konden we overal zo doorlopen en mochten we het vliegtuig nog in. Om 12 uur kwamen we aan op het vliegveld van Manilla en hebben we even een broodje gegeten, om vervolgens met de taxi naar ons hotel te vertrekken. We hebben met de taxi wel een half uur door een bepaalde wijk gereden opzoek naar het hotel. Eenmaal aangekomen, hebben we alle spullen even uitgepakt en zijn we daarna een rondje gaan lopen in de buurt. Na het eten liepen we weer terug en zag je gelijk een geraffineerde truc om toeristen te beroven van hun spullen. Zo ging 1 jongen heel langzaam voor ons lopen en werden we van achter in de rug gelopen door drie andere jongens. Na er iets van gezegd te hebben verdwenen ze gelukkig. Die avond hebben we nog even een route voor de volgende dag gemaakt.

18/6

Na het ontbijt zijn we met de metro naar Intramuros gegaan. Een oude wijk, omringd door een muur. Nadat we hier alles hadden gezien zijn we weer verder gegaan met de metro richting China Town. Ik waande mij echt even in China. Het was echt even zo anders opgezet. De metro’s in Manilla zitten vaak erg vol. Het is dan ook niet erg raadzaam om in het midden van een coupe te gaan staan, omdat je er dan haast niet meer uitkomt. Wij ervoeren dit ook al, terwijl we vlak bij de deur stonden. Vervolgens zijn we nog even naar een supermarkt gegaan om nog wat kleine dingen te halen. Deze hebben we naar het hotel gebracht. Gelijk daarna zijn we even wat gaan eten. Op de terugweg is weer geprobeerd ons te bestelen. Ditmaal door kinderen. Omdat ik verder niks in mijn zakken had, heb ik ze gewoon hun gang laten gaan om te kijken wat er zou gebeuren. Er stonden zeker 8 kinderen om ons heen die ons vroegen om geld. Ondertussen zaten de handjes van de kinderen overal, ook in de zakken van mijn broek. Toen ze voelden dat we echt niks op zak hadden bliezen ze de aftocht. .

19/6

Vandaag zijn we naar Rizal park geweest gevolgd door een bezoek aan het Nationale museum. Erg interessant om te zien hoe bepaalde gebruiken tot stand zijn gekomen. Hierna zijn we wat gaan eten in een grote shopping mall. Hierna zijn we doorgegaan naar Muslim Town. De weg daar naar toe probeerde een drietal kinderen ons weer te bestelen van onze spullen en begonnen aan onze tassen te zitten. Toch maar vriendelijk verzocht of ze hiermee wilden stoppen. Dat wilden ze wel. Toen we Muslim Town hadden gezien zijn we met de metro naar Manila Ocean park gegaan. Hier mochten we ook nog genieten van een 4d show. We werden vastgezet in een bankje en de show kon beginnen. Dit bankje ging zo hard te keer dat het gewoon niet meer leuk was om erin te zitten. Gelukkig was de show na 5 minuten afgelopen. nadat we alle aquaria hadden gezien zijn we nog even naar een ruimte geweest waar ze Antarctica hadden geprobeerd na te bootsen. Het kwam erop neer dat er sneeuw lag en dat is natuurlijk iets wat ze hier niet kennen. Voor ons was het dan ook weinig bijzonders. Vervolgens hebben we nog een voetenbadje genomen met van die visjes die aan je voeten knabbelen. Deze waren ongeveer 10 cm en het was soms onmogelijk om je voeten er in te houden, omdat het zo kietelde aan je voeten.
Na het eten hadden we nog wat films gekocht op straat en die in de avond gekeken.

20/6

De laatste dag in Manilla alweer. We wilden eigenlijk nog naar een pretpark, maar deze was helaas gesloten. Daarna zijn we naar een gigantische Shopping Mall gegaan. Het was echt geen doorkomen aan zo groot. Het had zelfs een ijsbaan, bowlingbaan, meerdere bioscopen, spelletjes, veel winkels, enz. Om 4 uur hebben we de taxi weer terug genomen naar het vliegveld. Om half 8 landden we weer in Davao, we hebben gelijk de taxi genomen naar de Bonte Koe. Hier hadden we afgesproken met de rest om 20:00 uur.

Weekend

Het weekend stond in het teken van het definitieve vertrek. Beetje spulletjes pakken en sorteren. Op zaterdag al afscheid genomen van een paar medewerkers. In de avond heb ik nog even met de sportstudenten gezeten en een drankje gedaan.

Zondag overdag weinig gedaan, natuurlijk wel even mijn tas ingepakt. We hebben Ruben ons fotoboek overhandigd, want dat is schijnbaar een traditie. Iedere groep studenten die hier komt, maakt een foto album van de stage periode en overhandigd deze aan het einde. In de avond heb ik nog wat tijd door gebracht op de ER met wat Filippijnse collega’s. Uiteindelijk was het drie uur in de nacht voordat ik afscheid had genomen en weer terug liep naar de accommodatie. Raar idee dat je die mensen (waarschijnlijk) nooit meer ziet in je leven. Ik ben nog even snel gaan douchen en naar bed gegaan.